سرویس سیاست مشرق - فراکسیون امید مجلس به ریاست محمدرضا عارف هدف انتقادات متعددی از سوی جریان اصلاحات قرار گرفته است. در این راستا حتی عارف به کم کاری متهم شده و برخی از رسانههای جریان اصلاحات به وی توصیه کردهاند که برای ظاهر هم که شده « نمایشی» کار کند.
از سوی دیگر کاندیداهای لیست امید نیز که به مجلس راه یافتهاند نیز فاقد تجربه کافی هستند و بعضا حتی چندین ماه میکروفنهایشان خاموش بوده است. در این راستا اصلاحطلبان خود آنان را «دسته چندمی» مینامند. همه این انتقادات سبب شده است که اصلاحطلبان اعتراف کنند که وزن فراکسیون امید در مجلس از لحاظ حرفهای و تجربی وزن مناسبی نیست. در این عرصه حتی بعضا سخنرانیهای برخی از نمایندگان لیست امید نیز برای این جریان چالشهای بهوجود آورده است که میتوان به عنوان مثال از بیانیهخوانی فاطمه حسینی در مجلس در زمان نامناسب آنهم برای دفاع از موضوعات مالی خانواده خود یا سخنرانی پروانه سلحشوری با استدلالهای عجیب در حمایت از وزیر پیشنهادی ورزش که با جمله «این برای شما کافی نیست!» ردیف میشد اشاره کرد.
محمود صادقی یکی از نمایندگان فراکسیون امید که از جمله مجلس اولیهاست در مصاحبه با روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد در مورد اتفاقات مجلس و همچنین عدم تجربه کافی اصلاحات برای ورود به جایگاههای بالا در خانه ملت سخن گفته و در آخر اذعان داشته است که نمایندگان فراکسیون امید در حال آموزش در مجلس هستند. در ادامه بخشی از این مصاحبه را میخوانید:
محمود صادقی نماینده فراکسیون اصلاحات درباره گفت: من فکر میکنم مصلحت این بود که آقای دکتر لاریجانی بر صندلی ریاست بنشیند به دلیل اینکه الان متقاعده شدهام که مجموعه ما نیاز به فرصت بیشتری داشت، چراکه ما مجموعهای بودیم که از لحاظ سیاسی سه دوره از مجلس دور بودیم، بنابراین برای بازگشت به آن فضا، یک برگشت دفعی میتوانست مناسب باشد، یک بازگشت تدریجی اگر انجام بگیرد، خیلی طبیعیتر است و بخش زیادی از اعضای فراکسیون تجربه پارلمانی نداشتند ودر طول این یک سال حداقل فرصت تجربهکردن حتی چیزهای تکنیکال حالا سوای بحثهای سیاسی، اینکه مجلس چیست؟ وظایف هیئت رئیسه چیست؟ همه اینها نیازمند آزمون و تجربه بود.
وی افزود: همین که یک دفعه روز اول برویم و در جایگاه هیئت رئیسه مستقر شویم، شاید تصور اشتباهی بود. این پایین که مینشینیم بیشتر به زیر و بم کارها احاطه مییابیم تا آنکه یک دفعه برود و بالا بنشیند. اینکه میگویند «الخیر فی ما وقع» با آنکه به آن اعتقادی ندارم چون نوعی جبرگرایی در آن دخیل است ولی در اینجا واقعا خیر بوده است.
این نماینده اصلاحطلب در پاسخ به اینکه «معتقد هستید به اینکه در آن مقطع زمانی آقای عارف نمیتوانستند مجلس را اداره کنند؟»، گفت: درباره این مسئله فقظ شخص مطرح نیست ایشان به یک مجموعه نیاز داشت تا پیرامونش کار کنند و به فعالیت بپردازند. باید قبول داشت که آقای لاریجانی خیلی خوب و حرفه ای مجلس را اداره میکند و از جهات سیاسی هم البته باید به ایشان حق داد که در جناح سیاسی خودش هم باید فعال باشد. هر چند نقدهایی به ایشان از ابتدا وارد بوده است.
وی با اشاره به اینکه نباید در خصوص ریشه سیاسی افراد دچار اشتباه شد گفت: ما با آقای لاریجانی فراز و نشیبهایی داشتهایم. در دوره انتخابات که خب چند نفر از مرتبطان با ایشان در لیست امید قرار گرفتند و داد و ستد و تعاملی در انتخابات صورت گرفت که انتظار میرفت این تعامل از طرف مقابل در آینده جدیتر شود، ولی این انتظار برآورده نشد. به هر حال خاستگاه آقای لاریجانی اصولگرایی است. ایشان در همان زمان هم که در این باره صحبت میکردم و انتظاراتمان از ایشان را بیان می کردم یکبار من را کنار کشید و گفت که من اصولگرا هستم و اصلاحطلب نیستم.